Lovisa Walin!

Kategori: Inför USA

Sista dagen i Sverige

Hej!

Nu var det längesen jag bloggade. Har hunnit med mycket under sommarlovet. En hel del jobb, häng med kompisar, badat i alla möjliga sjöar och varit mycket på olika landställen. Har också varit på Gotland och sagt hejdå till vänner och släkt.

Det här blir sista inlägget i "Inför Usa"-kategorin för imorgon smäller det. 7.30 är det samling på Arlanda för alla Exploriusstudenter som tillsammans ska flyga till New York. Efter några dagar där fyllda med information, sightseeing och förhoppningsvis en hel del shopping bär det iväg för min del först till Denver, Colorado och sedan därifrån till Idaho Falls. Någon gång runt fem på eftermiddagen är jag framme.

Hela den här sista veckan sedan jag kom hem från Gotland har känts konstig. Jag har varit nervös som satan men också väldigt ivrig och överlycklig. Som jag har väntat och längtat efter att äntligen få åka iväg och göra det jag alltid velat göra. Fast det är ganska lätt att längta när det är över hundra dagar kvar. När det bara är runt 12 timmar kvar tills jag är på väg till flygplatsen då är man lite mer orolig och nervös.

Nu är jag i allafall helt färdigpackad och vet inte riktigt vad jag ska göra, är mest otålig.

Nästa gång jag skriver här är jag i USA. Önska mig lycka till!

Amerikanska ambassaden

Hej! Igår var jag i Stockholm på amerikanska ambassaden och gjorde klart sista steget i visumansökan, själva intervjun. Så nu är allt klart med det och nu väntar jag bara på att få tillbaka passet. Det gick till så att först fick man vänta i kö, tog ca en timme. Sedan fick man gå igenom säkerhetskontrollen och lämna in mobiltelefon mm. Därefter fick man gå in i själva huset där intervjun skulle vara. Där fick man först ta en nummerlapp och när det var ens tur skulle man lämna in alla dokument man hade med sig och sedan sätta sig och vänta på att de skulle ropa upp ens namn. Då fick man gå till ett bås och ha själva intervjun. Den tog inte alls lång tid, högst fem minuter. Mycket kortare än vad jag trodde. De frågade lite om skolan jag ska gå på, om värdfamiljen och vad jag skulle göra efter att utbytesåret var slut. Sedan var det klart och man fick gå därifrån. Jag hade bokat tid 8.30 men eftersom jag visste att det skulle vara köer var jag där ungefär 7.30. När allt var klart var klockan ca 9. Allt gick mycket smidigare och var lättare än vad jag trodde. Jag var supernervös innan helt i onödan. 

Sedan tog jag en promenad tillbaka till centrum längs vattnet och hängde där i några timmar. Stockholm är verkligen fint! Var tvungen att fota lite på Djurgårdsbron. Köpte med mig en Joe and the juice och satte mig i Kungsträdgården. Sedan åt jag fantastisk asiatisk buffé med pappa till lunch och efter det åkte jag hem och sov i nån timme och sedan jobb mellan 16-19.30.
Idag har jag övningskört, precis ätit lite sen frukost/fika och ska antagligen ut och springa och efter det träffa Jonna och sen jobbar jag ikväll 16-20.30.
Och just det, dinkel och dadelbullarna blev hur bra som helst. Fast hade lite för länge i ugnen men ska definitivt göra om dem. Gjorde bara en liten sats för att prova. De smakar precis som vanliga fast med bara bra och nyttiga ingredienser. Så tips! 

Puss hej!

 
 
 

Visumansökan

Hej! Skulle egentligen träffat Viktoria idag men hon blev sjuk tyvärr. Istället började jag på visumansökningen och har gjort det hela förmiddagen. Eftersom jag inte fått mitt visumunderlag kan jag inte fylla i allt men en hel del. Och lång tid tar det och allting måste vara ifyllt exakt som det står i passet och allt ska vara superdupernoggrannt gjort. Men det är ändå kul för jag blir så sjukt taggad till USA. Fattar knappt att det är så sjukt lite tid kvar. Bara 54 dagar kvar. Ibland får jag panik och hyperventilerar och ibland hoppar jag runt och skriker av glädje. Det är först nu jag verkligen fattar att det är på riktigt, att jag kommer vara borta i ett helt år. Som sagt, det är blandade känslor, jag både längtar till tusen samtidigt som jag vill att tiden ska gå långsamt.
Nu ska jag i allafall gå till banken och lämna in lite papper om bl.a. Visakort och skattejämkning osv. Fattar inte ett skit av något så nu ska jag prata med någon. Puss hej!

Finally

Idag gjorde jag den allra sista muntliga presentationen. Jag lämnade in de sista böckerna, städade skåpet och lämnade in skoldatorn. Insåg när jag lämnade skolan att jag inte kommer sätta min fot där förrän om över ett år. Kändes så konstigt men ändå jäkligt befriande. Skoltrött som man är nu kan en paus inte komma mer lägligt. Morgondagen består endast av klassfika i Stadsparken och sedan är vi lediga resten av dagen. Jag och Jonna och kanske någon mer drar eventuellt till Stockholm om tågen går som de ska. Ska bli kul! Det var längesen jag var där. Sedan på onsdag är det avslutning i slottet och sedan är det hejdå ettan! Och hejdå E13A för mig då, jo sorgligt är det. Nu ska jag i alla fall sova, puss godnatt!