Lovisa Walin!

Värdfamilj

Hallå! Idag var det som sagt avresemöte. Så kul och intressant! Det var så roligt att lyssna på gamla utbytesstudenter och höra om deras år. Nu känns det verkligen att det kommer att hända för mig också, att det är på riktigt. Att jag om ca tre månader befinner mig hos min värdfamilj. Fick lite tips men det mesta visste jag redan.

Jag skrev ju aldrig detta, men i fredags fick jag ett samtal från Explorius. De har hittat en ny värdfamilj åt mig!!! Varför jag inte skrev är för att jag inte fått adressen osv. Och jag ville kolla upp huset och så innan. Men äsch, nu skriver jag ändå. Har som sagt inte fått adressen men jag vet att det är i Idaho igen! Med en mamma, pappa och en liten dotter på ett och ett halvt år. Känns hur bra som helst! Efter de tidigare utbytesstudenternas berättelser som vi fick höra idag så hoppas jag nog på att det är en liten stad. Alla dem hamnade i små hålor men blev därför som kändisar. Alla visste vilka de var och alla ville prata med dem hela tiden. Åh nu längtar jag så mycket! Jag skriver mer om familjen när jag vet mer.
Bilder på dagens matintag haha. Jag hade tydligen nästan bara fotat mat idag

Klar

Var tvungen att fota, ett skämt hur det såg ut innan. Fast jag lovar, så kaos brukar jag inte ha det. En flaska hade läckt i min väska så jag bara tömde ut innehållet innan jag somnade igår kväll. Nu ska jag äta grillade hamburgare!

Fredag

Ligger och solar i gräset medan resten av min klass spelar beach volleyboll. Hade SÅ gärna varit med men jag försov mig så grovt imorse att jag inte hann ta med kläder. Men just nu klagar jag inte, det är soligt, varmt och fredag!

Exchange student challange

Vilket land ska du åka till?

 

USA!!

 

Vilken organisation reser du med?

 

Den svenska är Explorius och den amerikanska är ICES!

 

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

 

Vågar inte riktigt hoppas eftersom jag inte vill bli besviken. Har därför inte tänkt så mycket på vad jag vill .Jag har ändå läst så mycket bloggar om folk som hamnat lite vart som helst och alla haft det jättebra. Men visst, skulle inte direkt tacka nej till Kalifornien... Hur de bor spelar inte så stor roll, det är klart att ett sjukt stort hus med pool skulle vara fantastikt men ett litet mysigt hus skulle också vara superkul. 

 

Har du fått familj eller gjort stat-/regionsval?

 

Nej på båda. Kan bli hur som helst!

 

Kommer du åka på något förberedelseläger?

 

Yes! I New York i några dagar innan man åker till familjen och sedan ett läger efter året i Washington DC. Såååå taggad!

 

Vad ser du mest fram emot?

 

Att få vara med om mitt livs bästa år, börja high school, lära känna massa nya kompisar. Sedan nästan mest efteråt; kunna känna att jag växt som person, mognat och blivit mer självständig.

 

Vad fruktar du mest?

 

Att inte trivas i familjen och ha jobbig hemlängtan som inte försvinner.

 

Vill du prova någon ny sport?

 

Jaa! Vill prova massa haha, framförrallt amerikansk fotboll, sedan också softboll, volleyboll, simning, ridning, tennis mm. Allt som finns haha!

 

Vad kommer du sakna mest?

 

Min familj och mina vänner, tryggheten kanske men då får man skapa en egen trygghet!

 

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?

 

Vet ärligt talat inte, det vore i allafall jätteroligt!

 

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:

 

Hawaii, Six Flags (som jag kommer besöka på campet i New York!!!) och Dunkin Donuts haha 

 

Tror du att det kommer bli ett bra år?

 

JAAAA!! Absolut, och jag kommer göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt. Ska vara en Yesman hela året!!!!

 

USA

Hej!

Eftersom jag ändå inte har skrivit något här på länge ha jag bestämt att detta nu endast ska bli min USA-blogg. För er som inte vet det ska jag i höst åka till USA som utbytesstudent under ett år. Ni kommer kunna följa mig på denna blogg från och med nu, där jag skriver om alla förberedelser och under årets gång. 

Kan berätta allt som hänt hittils. Ni som känner mig vet att bli utbytesstudent är något som jag velat bli sedan jag var liten. Min plan var att åka år 15/16, dvs efter årskurs 2. Men någon gång i julas kollade jag runt på lite olika organistioners hemsidor och upptäckte att det tydligen inte alls säkert skulle vara möjligt då många organisationer inte tillåter att man är över 18 år (vilket jag skulle bli eftersom jag fyller år i februari). Så då insåg jag att det måste ske år 14/15, dvs i höst om det skulle kunna bli av överhuvudtaget. Jag valde mellan olika organisationer och det blev till slut Explorius. Jag skickade snabbt in ansökan, trodde nästan att jag var för sent ute eftersom min kompis skickat in i oktober, alltså nästan tre månader innan mig. Men det gick bra och jag fick en intervju i början av januari.

Intervjun var på Carolina Rediviva och handlade mest om varför jag ville åka och om jag skulle passa som utbytesstudent. Det avr även en del där jag fick svara på engelska. Intervjun gick bra och någon vecka senare fick jag besked om att jag blivit preliminärt antagen! Åh jag minns lyckan, jag sprang runt och hoppade och skrek i hela huset. Sedan skulle man tacka ja och efter det började den slutliga ansökningsprocessen som man hade 30 dagar på sig att göra klart.. Den bestod av vad som kändes som flera hundra papper som skulle fyllas i och skannas in, bilder man skulle lägga in på sig själv, kompisar, skolan mm, och ett personligt brev både av en själv och av mina föräldrar. Ca hälften av alla papper handlade om läkarintyg och vaccinbevis av olika slag. Det tog låång tid att få klart allting och dyrt blev det med alla vacciner. Vi gick nog också till det dyraste stället i stan, fick liksom betala ca 2000 kr för att läkaren skulle kryssa i nej på massa frågor, få en spruta och ta reda på min blodgrupp. Även rekommendation från en lärare, kopia på alla ens betyg från åttan osv och underskrifter på regelpapper skulle vara med. Men tillslut fick vi klart allting och någon vecka senare (29/2) fick jag ett mail där det stod att allt blivit rätt på första försöket! Något som tydligen inte var så vanligt då det är så mycket som måste vara EXAKT rätt ifyllt. T.ex. allt måste vara skrivet med svart bläckpenna annars gills det inte. 

Nu händer i princip ingenting medan de letar värdfamlj åt mig!

 

Nej, nu har jag berättat, grattis till dig som orkat läsa allting. Nu ska jag sova, godnatt!